Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У районному суді прикордонного угорського міста Ніредьгаза (80 км від кордону з Україною, Закарпаття) оголосили вирок обвинуваченим у фальшуванні документів при отриманні угорського громадянства. Всього у справі проходить 51 особа.

 12 обвинувачених засуджено до умовних вироків – від 2 до 10 років ув'язнення, – повідомив прес-секретар суду Далма Решан, розкриваючи деталі судового рішення, ухваленого 11 квітня.

 

Також на 39 українців, які намагалися шахрайським способом отримати громадянство Угорщини було накладено штрафи розміром 50 тис форинтів.

 

Найбільший строк отримали двоє обвинувачених, які мають подвійне громадянство Угорщини та України. Вони визнали, що вдавалися до шахрайства та фальсифікації у допомозі українцям здобути громадянство Угорщини за грошову винагороду. 

 

Обвинувачені шукали громадян України, які не володіють угорською мовою, а пізніше й тих, які добре володіють. Далі виготовлялися українські паспорти, де одні фотографії замінялися на інші. Таким чином вдавалося подавати фальшиві документи іншими особами і проходити тест на знання угорської мови у районних відділеннях. Ця шахрайська схема була задіяна ще у 2014 році.

 

Джерело: mukachevo.net

2ogoloshenya