Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської області Міхеїл Саакашвілі записав відеозвернення до президента України Петра Порошенка, у якому закликав того повернути йому український паспорт та пустити його до України.

Своє звернення політик оприлюднив у Facebook.

"Петре Олексійовичу, ви говорите, що ви змінились, що хочете жити за законом. Ось вам простий тест на те, чи це справді так. Як ви прекрасно пам'ятаєте, майже 2 роки тому, скориставшись тим, що мене не було в країні (я поїхав до США лобіювати в Конгресі інтереси України), ви позбавили мене громадянства.

Позбавили ви мене громадянства з порушенням українського законодавства та з порушенням міжнародних норм, бо не можна позбавляти громадянства людину, яка не має громадянства іншої країни.

Саме через тиск з боку вашої адміністрації ці справи досі всіляко затримуються в українських судах, суди не приймають рішень, бо вони не хочуть, щоб я пішов до Страсбурга, бо Європейський суд відразу поверне мені громадянство", - заявив Саакашвілі.

"Просте питання до вас: слабо відновити законність, повернути мені мій український паспорт та пустити мене до України? Якщо ви не боїтеся, якщо ви дійсно такий сміливий, дійсно вирішили змінитися, у вас є можливість так вчинити, вчинити як гарант законності, вчинити по-людськи правильно", - підкреслив він.

За словами екс-президента Грузії, він не буде давати 24 години, але у Порошенка "достатньо часу до другого туру президентських виборів, щоб вчинити за законом і за міжнародним правом".

Саакашвілі також звернувся до людей, які "ще підтримують" Порошенка.

"Ви ж прекрасно знаєте всі, що вчинили зі мною підло і незаконно, у цьому випадку ж у вас немає сумнівів. Подивимось, як людина, яку ви ще підтримуєте, цього разу дійсно покаже, що він змінився. Все можливо. До зустрічі у Києві", - заявив він.

Джерело.

2ogoloshenya