Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Новий аеропорт Стамбула почав обслуговувати міжнародні та внутрішні рейси 6 квітня після величезного переліту із аеропорту Ататюрка, який тривав понад добу.

 

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Hurriyet.

Турецька авіакомпанія Turkish Airlines відправила свій перший рейс до столиці Анкари о 14:00 за місцевим часом.

Величезний переїзд між двома аеропортами, який турецька влада назвала безпрецедентним за масштабами та швидкістю, був в значній мірі завершений трохи більше ніж через 24 години після початку на світанку у п’ятницю.

 

Вантажівки перевезли понад 10 тисяч одиниць техніки вагою 47 300 тонн, понад 1800 співробітників беруть участь у роботах.

 

Аеропорт Стамбула, найбільший у світі, наприкінці жовтня 2018 року урочисто відкрили за участі Турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Новий Стамбульський аеропорт вартістю близько $8 мільярдів спочатку зможе обробляти 90 мільйонів пасажирів на рік, що близько до найбільшої у світі існуючої потужності аеропортів.

 

На повну річну потужність у 200 мільйонів пасажирів аеропорт планує вийти 2028 року. Для цього мають завершити чотири етапи будівництва з шістьма злітно-посадковими смугами. Після цього Стамбул стане глобальним авіаційним вузлом з рейсами до більш ніж 350 напрямків по всьому світу.

 

Аеропорт буде обслуговувати 250 авіакомпаній з усього світу з щоденною посадкою 2000 літаків.

Раніше українців, які подорожують до Стамбула, попередили, що починаючи з 5 квітня аеропорт ім. Ататюрка розпочне переведення комерційних рейсів до нового аеропорту.

 

Джерело

2ogoloshenya