Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У віці 88 років після тривалої хвороби помер радянський і російський кінорежисер Георгій Данелія.

 

Про це повідомила "Нова газета", посилаючись на слова сім'ї режисера.

Його госпіталізували через запалення легенів у лютому. Він потрапив у реанімацію, лікарі ввели його в штучну кому, щоб стабілізувати дихання.

 

Довідка: У 1960 році вийшла дебютна картина Георгія Данелії "Серьожа" за однойменною повістю Віри Панової. Фільму присудили Гран-прі на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах.

 

Широка популярність прийшла до режисера в 1964 році після виходу ліричної комедії "Я крокую по Москві". Серед інших його кіноробіт — "Тридцять три", "Не горюй!", "Взагалі пропащий!", "Афоня", "Міміно" і "Кін-дза-дза".

 

Данелія став сценаристом більшості своїх фільмів, а також співавтором сценаріїв таких кінострічок, як "Джентельмени удачі", "Француз" і "Привіт від Чарлі Трубача". Він також знявся в епізодичних ролях у декількох фільмах.

2ogoloshenya