Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Рятувальники використали 5 вертольотів для евакуації людей

Неподалік узбережжя Норвегії почав тонути круїзний лайнер Viking Sky. У судна під час шторму відмовив двигун, і він втратив хід. На борту перебували більше тисячі пасажирів, яких вдалося евакуювати.

 

Про це повідомляє Reuters.

 

На місце події прибули рятувальники. Вони евакуювали понад 1300 пасажирів. До рятувальної операції залучити 5 вертольотів. Пасажирів лайнера Viking Sky доставили селище на півночі від міста Мольде. На суші влаштували табір для прийому евакуйованих. За даними поліції, перші 100 пасажирів прибули на сушу близько 16:30. Інформації про постраждалих немає.

 

Відзначається, що лайнер зміг запустити двигун, але продовжує стояти на якорі за 2 км від норвезького берега. Морська рятувальна служба повідомила, що Viking Sky дрейфує до суші.

Корабель Viking Sky належить компанії Viking Ocean Cruises, якою володіє мільярдер Торстейн Хаген. Судноплавна компанія входить до складу Групи Viking Cruises. Судно використовується тільки з 2017 року. Вона завдовжки 230 метрів та має осадку 6,30 метрів.

 

Зазначимо, що нещодавно в Аргентині трапився інцидент: два круїзні лайнери Orchestra та Poesia зіткнулися у порту Буенос-Айреса.  Круїзний лайнер Orchestra протаранив Poesia, який був пришвартований у порту. Обидва отримали ушкодження, проте за попередніми даними, постраждалих серед пасажирів не виявлено. За кілька годин лайнер Orchestra продовжив прямувати власним маршрутом.

2ogoloshenya