Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Дочку екс-президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, який 19 березня заявив, що йде у відставку, Дарігу обрали головою Сенату Казахстану.

Про це повідомили прес-центру парламенту держави.

Відзначається, що кандидатура на посаду голови Сенату Казахстану висувається президентом республіки.

"Голова Сенату обирається на засіданні палати з числа депутатів Сенату, які вільно володіють державною мовою, таємним голосуванням більшістю голосів від загального числа депутатів палати", - йдеться в повідомленні.

Кандидатуру Назарбаєвої на посаду спікера Сенату парламенту раніше запропонував виконувач обов'язки президента Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

До того Такоєв був головою верхньої палати парламенту Казахстана.

Раніше Назарбаєва займала пост голови комітету з міжнародних відносин, оборони і безпеки Сенату (верхньої палати парламенту) Казахстану.

У вересні 2015 року Назарбаєв призначив свою доньку Дарігу заступником прем'єра.

Даріга старша дочка Назарбаєва. Вона народилася в 1963 році. Здобула освіту на історичному факультеті Московського держуніверситету ім. Ломоносова, закінчила в Мосдержуніверситеті аспірантуру. Кандидат історичних наук і доктор політичних наук.

З 2004 року вона була депутатом парламенту.

Нагадаємо, 19 березня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив про складання повноважень глави держави.

Назарбаєв після відставки очолить Раду безпеки Казахстану. У 2018 році в країні були прийняті зміни в законодавство, згідно з яким цей орган змінив статус із консультативного на конституційний. Цю посаду Назарбаєв зможе займати довічно.

Назарбаєв (78 років) очолював Казахстан беззмінно з 1990 року.

Останнього разу він був переобраний на пост у 2015 році, набравши 97,75% голосів виборців.

Термін його президентських повноважень закінчувався у квітні 2020 року.

Джерело. 

2ogoloshenya