Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Відтепер столиця Казахстану буде називатися Нурсултан.

Парламент Казахстану схвалив перейменування Астани в Нурсултан.

Про це було заявлено сьогодні на спільному засіданні уряду - буквально через кілька годин після того, як цю пропозицію висловив новий президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, передає УНИАН з посиланням на  NUR.KZ.

«Відповідно до конституції Казахстану урядом внесено пропозицію президенту Казахстану про проведення республіканського референдуму для внесення поправки в конституцію про зміну назви Астани. Президентом прийнято рішення направитидану пропозицію на розгляд парламенту без винесення на референдум. Конституційною радою республіки надано позитивне рішення», - заявив голова Меджлісу парламенту Нурлан Нігматулін. Після голосування поправки до Конституції були прийняті.

"Це історичне рішення", - заявив Нігматулін під оплески залу. Депутати сенату і мажилісу підтримали рішення про перейменування практично одноголосно. Тепер поправки до Конституції вступлять в силу після їх підписання президентом Казахстану.

 

 

2ogoloshenya