Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Уряд Японії схвалив законопроект, що забороняє фізичні покарання неповнолітніх дітей як засіб їх виховання.

Відповідні поправки пропонується внести до закону про жорстоке поводження з дітьми. Якщо парламент країни підтримає законопроект, то застосовувати фізичне насильство щодо дітей заборонять батькам, опікунам та соцпрацівникам.

У лютому прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе доручив протягом місяця розібратися з усіма випадками жорстокого поводження з дітьми після того, як у місті Тіба загинула 10-річна дівчинка. Дитина померла в січні після того, як її систематично били, позбавляли їжі і тримали на холоді. Тепер батька дівчинки заарештовано.

2018 року в Японії, за даними поліції, жертвами жорстокого поводження стали 1380 дітей, з них 1095 зазнали фізичного насильства, 226 - сексуального.

Нагадаємо, 2017 року президент Росії Володимир Путін підписав закон про декриміналізацію побиття в сім'ї. Під "побоями" в законі маються на увазі дії, "які завдали фізичного болю, але не спричинили наслідків". Влітку 2016 року в Росії був ухвалений закон, який перевів злочини в низці статей до розряду адміністративних правопорушень.

Джерело.

2ogoloshenya