Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

В Італії набув чинності закон про введення безумовного базового доходу в розмірі 500 євро на місяць.

В середу, 6 березня, офіційно запрацювала система подачі заявок на отримання "цивільних виплат". Реєстрація можлива через Інтернет, через поштові відділення та національну мережу адміністративних центрів CAF.

"Сьогодні ми стримали свою обіцянку. Держава нарешті подбає про невидимих людей, які були на задвірках країни і далекі від політичних дебатів", - сказав віце-прем'єр, міністр праці і промисловості Луїджі Ді Майо.

За його словами, на виплати від держави можуть розраховувати п'ять мільйонів громадян Італії.

Нагадаємо, що 28 січня президент Італії Серджо Маттарелла підписав закон, яким запроваджується базовий дохід для малозабезпечених і знижується пенсійний вік.

Цивільні виплати можуть досягати 500 євро на місяць (6000 євро на рік) для однієї людини, якщо сімейні доходи дорівнюють нулю. У тому випадку, якщо сім'я орендує житло, то вона може отримати 280 євро в місяць компенсації. Для сім'ї з трьома дітьми, з яких як мінімум двоє неповнолітні, виплати можуть досягати 1050 євро на місяць, якщо сімейні доходи дорівнюють нулю.

Базовий дохід не пошириться на людей, які отримують більше 9360 євро на рік. Отримувати допомогу можуть тільки громадяни Італії, або особи, які легально проживають на території країни більше 10 років.

Джерело. 

2ogoloshenya