Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Наш світ дійшов до критичної межі ...

Придивіться уважно: ми настільки розділені в суспільстві, що давним-давно забули про те, як піклуватися один про одного. Навіть мінімально, навіть час від часу! Ми настільки глибоко переконані, що дуже відрізняємося один від одного і дуже різні, що начисто забули про те, що ми набагато більше схожі, ніж - навпаки.

Це поділ: його створили самі люди на основі расових, релігійних, гендерних, культурних відмінностей. Відповідно до сексуальною орієнтацією, уподобаннями в харчуванні, і навіть базуючись на переконаннях і інших немислимих речах.

Ми настільки роз'єднані і розділені, що наші засоби масової інформації, які завжди тримають руку на пульсі, негайно беруть із цього вигоду (тобто гроші), і ще більш поділяють людей.

Знаєте, що ми побудували? Свого роду систему, засновану на ненависті і страху. Ось чому наша риторика все більше перетворюється на чіткий поділ на Нас і Їх, в той час як набагато простіше і раціональніше було б мислити і говорити - Ми.

Всі ми знаємо американську співачку леді Гагу. Саме про ці важливі речі вона каже:

«Нам усім слід змінити перспективу. Тому що нинішня - вкрай помилкова і шкідлива. Рішення полягає в тому, що нам слід будувати зовсім інший світ - більш добрий і сміливий. Потрібно, нарешті, позбутися від купи ярликів, якими ми з такою легкістю розкидаємося направо і наліво: гей, натурал, багатий, впливовий, бідний, душевно хворий, душевно здоровий, людина зі зброєю, чоловік без зброї ... Нічого з цього не має ані найменшого значення! Ми всі єдині, нас об'єднує те, що всі ми - люди. І єдине, що має значення, і що ми повинні цінувати одне в одному - це доброта ».

Правда, дуже сильно сказано?

Адже всі ми живемо в світі ярликів. Таке враження, що люди - всього лише продукти на полицях супермаркету, до кожного з яких приклеєні цінники.

Коли ми розкидаємося ярликами, то перебуваємо у владі стереотипів, які настільки в'їлися в наше суспільство, що ми навіть не усвідомлюємо того, наскільки щільним кільцем вони оточили нас і стали нашою частиною. Сьогодні ми більш роз'єднані і розділені, ніж будь-коли раніше.

Справа в тому, що сучасна модель змушує людей відчувати і вести себе так, ніби ми дуже відрізняємося один від одного. Все навколо тільки зміцнює нас в цьому переконанні. Все пояснюється досить просто: чим більше вселяти людям таку думку, тим більшу вигоду система буде витягувати.

В даному випадку нам, людям, відводиться роль дрібних фішок в цій величезній і хитрій машині із заробляння грошей. Але найгірше полягає в тому, що ми часто навіть не підозрюємо, що є жертвами маніпуляції. Адже відчуваємо себе задоволеними і щасливими. Мало того, ще й самі допомагаємо системі, поглиблюючи стереотипи і вдосконалюючи ярлики.

Система так «грамотно» попрацювала над нашими мізками, що нам стало набагато легше і зручніше ненавидіти один одного, ніж бути добрими. Ми регулярно потураємо один одному в цій безглуздій «грі», намагаючись при цьому ще й обігнати інших. Але важливо пам'ятати про те, що всі ці відмінності створені штучно, так зручніше нас контролювати.

Слід усвідомити необхідність подивитися далі цих відмінностей. Коли ми зустрічаємося, спілкуємося один з одним, то повинні намагатися знаходити спільне, а не зациклюватися на відмінностях. Шукайте якісь деталі і емоції, які об'єднують вас, а не роз'єднують. Позбавляйтеся від звички засуджувати і звинувачувати один одного.

Вчіться цінувати і поважати відмінності між людьми. У цьому розмаїтті і складається радість життя.

А якщо вам вже так просто необхідно когось ненавидіти, то випробовуйте ненависть до війни, бідності, неграмотності. Будьте нетерпимі до зла, яке псує наш світ і впливає на кожного з нас. Але перестаньте ненавидіти один одного! Тому що ненависть - це прямий шлях до війни.

Навпаки, нам потрібно прагнути до надії. Надія - ось що потрібно всім нам. І доброта.

Джерело.

2ogoloshenya