Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Європі потрібне постачання з різних джерел. А російський газ залишається російським незалежно від того, надходить Балтійським морем чи через Україну, — говорить канцлер Німеччини 64-річна Анґела Меркель, 16 лютого на Мюнхенській безпековій конференції. Україна має лишитися транзитною державою, додає.

"Північний потік-2" — газогін із РФ до Європи в обхід України — планують завершити до кінця цього року. У разі припинення транзиту втрачатимемо близько $3 млрд. щороку. 12 лютого Єврокомісія та Європарламент погодили правки до законодавства, за яким працюватиме "Північний потік-2".

— Для нас перемога — це збереження транзиту на рівні 60 мільярдів кубічних метрів, — коментує "Радіо Свобода" експерт з енергетики Михайло Гончар, 55 років.

— Поразка наша й перемога Газпрому — нульовий транзит. Москва пропонує третій варіант — транзит зберігається, але нам від того більше збитків. Ідеться про 10–15 мільярдів кубометрів. Брюссель допускає — до 30 мільярдів кубометрів. Але для цього достатньо коридору "Суджа–Ужгород". Решта газотранспортної системи (здатна постачати до ЄС понад 140 млрд куб. м газу на рік. — ГПУ) стає непотрібною.

Відстоюючи "Північний потік-2" на Мюнхенській конференції, Меркель запросила Кремль до продовження війн у Європі. У своєму виступі російську агресію називала "порушенням міжнародного права", "кризою на сході України". Також — ні слова не сказала про бранців Кремля, полонених на Донбасі, українських моряків, про жертв варварських бомбардувань російською авіацією сирійських міст, про понад 10 тисяч загиблих українців, про жертв МН17, про Солсбері.

Отже, вісь Москва — Берлін сформована й ще більше зміцниться після введення в експлуатацію "Північного потоку-2". На словах Меркель підтримує Україну, а на ділі — путінський режим. Але вона боїться реакції США — мит проти німецького автопрому. Збитки від цього можуть перевершити очікувані вигоди від російського газу. Й тому кийок американського ковбоя має добряче огріти заблукалу німецьку корову, щоб привести її до тями.

Росію не вдасться стримувати, якщо не вибити її німецьку підпорку.

Джерело. 

2ogoloshenya