Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Голову контррозвідки Бельгії відсторонили від посади через підозру у шпигунстві на користь Росії.

Зараз колишній керівник знаходиться під домашнім арештом, загалом він віддав спецслужбі 40 років.

Також його обвинувачують у недотриманні процедури щодо знищення конфіденційних документів бельгійської контррозвідки.

“Глава військової контррозвідки Клемент Ванденборре, який сорок років пропрацював у розвідувальній службі … підозрюється у знищенні конфіденційних документів. Поки йде розслідування, Ванденборре відсторонений від посади і залишається вдома. Його офіс опечатаний з кінця січня”, – йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що звинувачення стосовно керівника служби контррозвідки можуть бути пов’язані з боротьбою двох структур: розвідувальної служби ADIV та військової розвідки.

Напередодні в Естонії суд визнав колишнього офіцера Сил оборони Естонії Дениса Метсаваса і його батька Петра Воліна винними у державній зраді, шпигунстві і засудив їх до 15,5 та 6 років позбавлення волі відповідно. Їх обох заарештували на початку вересня 2018 року.

В листопаді 2018 року у Австрії затримали полковника, що впродовж 20 років здійснював шпигунство на користь російської розвідки, також в той же тиждень австрійські спецслужби викрили другого російського шпигуна.

Брюссель давно стривожений шпигунством з боку Росії і Китаю, які розгорнули свою розвідувальну мережу з титанічною розмахом — за найскромнішими підрахунками, в бельгійській столиці постійно діють близько 250 китайських і 200 російських шпигунів.

Джерело. 

2ogoloshenya