Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У Швеції вже тисячі осіб погодилися на те, щоб їм під шкіру імплантували мікрочіпи, які були створені для заміни фізичних посвідчень особи, підписів і навіть ключів від будинку.

Ця «мода на кібернетичні організми» викликана бажанням шведів спростити собі життя.

Biohax — одна з компаній, що працюють в даній сфері, — заявляє, що з тих пір, як п’ять років тому була запущена ця ініціатива, близько 4 тисяч шведів скористались цією послугою.

Субдермальних чіпи вводяться під шкіру між великим і вказівним пальцем. Вони використовують технологію радіочастотної ідентифікації, яка застосовується повсюдно від кредитних карт до паспортів.

Зчитати дані з цих чіпів можна за допомогою будь-якого пристрою, який підтримує технологію NFC (комунікацію ближнього поля). Це означає, що будь-які сучасні смартфони можуть розпізнавати їх. Крім того, чіпи не треба заряджати, оскільки вони не вимагають батарейок.

В результаті у людей відпадає необхідність використовувати фізичні карти, паролі і підписи, потенційно даючи можливість спокійно і без проблем реєструватися в готелі або перетинати міжнародні кордони.

Однак ця технологія викликає занепокоєння у тих, хто незадоволений тим, що чіпи можна використовувати для стеження за людьми, відзначається в статті.

Тим часом творці мікрочіпів стверджують, що ця технологія не тільки спрощує людям життя, але також допомагає скоротити пластмасові відходи, що утворюються від щорічного виробництва 6 млрд пластикових карт.

Як ставиться до цього Православна церква?

Є певна категорія людей, які вбачають в ідентифікаційних кодах, а тим паче електронних чіпах «печать антихриста», що сповіщає про наближення кінця світу.

Звичайно, поява бази даних, в якій буде міститися інформація про всі сторони життя людини, її успіхи та невдачі в роботі і навчанні, про її медичні діагнози, покупки, доходи, витрати, переміщення по світу або країні, про те, які книги вона бере в бібліотеці, створює певну небезпеку. І полягає вона, в першу чергу, в тому, що нам добре відомо, наскільки ненадійним є захист персональних даних.

А от щодо розмов про близький кінець світу і печать антихриста, варто згадати слова архимандрита Іоанна (Крестьянкіна):

«Зараз ми все більше боїмося печаті антихриста, яка буде в часи, до яких ми не знаємо, чи доживемо. А ось про печать нашого особистого гріха мало хто навіть замислюється.

Але саме вона, ця печать, віддає людину у владу антихристових стихій і справ і є дійсним прообразом тієї печаті, якою насправді варто боятися! І ніщо божественне не пройде крізь цю страшну гріховну печать, якою ми щодня запечатуємо свій розум і серце.

У Господа немає поняття про людину як про номер, номер потрібен тільки для сучасної обчислювальної техніки, для Господа ж немає нічого дорожчого живої людської душі, заради якої Він послав Сина Свого Єдинородного Христа-Спасителя.

А що сказати про контроль і тотальне стеження, якими так лякають простодушних людей?

Коли і в якій державі не було таємної канцелярії? Все було … і все є … і буде … але ніщо не заважає рятуватися віруючій людині. І кожен йде по життю своїм хресним шляхом, з вірою проходить все, що зустрічається на життєвому шляху».

Насельник Псково-Печерської обителі великий подвижник благочестя митрополит Веніамін (Федченко) вважав, що причина подібних явищ лежить «в душі людській… її завжди спокушає все таємниче, незвичайне, надприроднє, чудове; а особливе — страшне. І при цьому з’являється помилкова «ревність» про Бога … Це все давно відомо в духовному житті. Але періодично подібні рухи, як виверження вулканів, — починають виходити назовні. Зазвичай це пов’язано з будь-якими політичними потрясіннями, катастрофами, війнами, утисками».

Джерело. 

2ogoloshenya