Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

13 монастирів Афона проголосували проти того, щоб брати участь в інтронізації глави новоствореної ПЦУ Єпіфанія Думенко.

28 січня 2019 року Священний Кінот Святої гори Афон на позачерговій сесії прийняв рішення відмовити Константинопольському патріарху Варфоломію, який просив афоніти направити делегацію для участі в інтронізації  Єпіфаній Думенко, повідомили грецьке видання «Ромфея».

За даними «Ромфеі», з 20 монастирів Афона тільки 7 проголосували за те, щоб 3 лютого 2019 року взяти участь в інтронізації глави ПЦУ Єпіфанія Думенко в Києві.

Рішення Святогорці стурбувало Фанар, оскільки афонські монахи відмовилися підтримати ту чи іншу сторону релігійного конфлікту в Україні і продовжують зберігати рівновагу.

В свою чергу директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергій Шумило зазначив на своїй сторінці у Facebook, що лише 5 монастирів підтримали участь в інтронізації глави ПЦУ.

За його словами, Священний Кінот Афону 28 січня вирішив не направляти делегацію до Києва і не надсилати вітань предстоятелю ПЦУ, й надалі утримуватись від підтримки сторін церковного конфлікту в Україні. Священний Кінот Афону постановив не втручатися в цей процес, заглибитись в молитву за Україну і очікувати, як вирішать це питання Патріархи і Предстоятелі Помісних Православних Церков. У той же час Св. Кінот й надалі зберігає духовну єдність зі Вселенською патріархією.

Джерело. 

2ogoloshenya