Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж може або залишатися в еквадорському посольстві в Великобританії, або здатися британській владі, заявив міністр закордонних справ Еквадору Хосе Валенсія. На його думку, краще вибрати другий варіант.

«У ситуації, що склалася у пана Ассанжа є два варіанти: залишитися на невизначений термін (на території посольства.-" Комерсант "), або здатися, і другий варіант ми вважаємо найбільш позитивним для нього», - сказав міністр, слова якого наводяться в Twitter МЗС Еквадору. Глава відомства також зазначив, що Джуліан Ассанж повинен дотримуватися правил перебування в посольстві.

WikiLeaks був заснований в 2006 році. На порталі публікувалися тисячі засекречених документів США, пов'язаних з війнами в Іраку, Афганістані і Сирії, а також листи членів Демократичної партії.

Джуліан Ассанж переховується в посольстві Еквадору з серпня 2012 року. У 2010 році влада Швеції звинуватили його в сексуальному насильстві над двома жінками. У 2011 році британський суд (в той час пан Ассанж проживав в Лондоні) прийняв рішення про екстрадицію активіста до Швеції. Поки розглядалися апеляції, засновник WikiLeaks отримав притулок в диппредставництві. У 2018 році ЗМІ повідомляли, що Джуліану Ассанжу планують пред'явити звинувачення і в США.

Джерело. 

2ogoloshenya