Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Біблія, написана більш ніж 1500 років тому, була виявлена в Туреччині. Книга викликає занепокоєння у Ватикані, тому, що містить Євангеліє від Варнави, який був одним з учнів Христа, і подорожував з апостолом Павлом.

Стародавній манускрипт був «повторно виявлений» в сховищі Палати правосуддя Анкари. Тепер його передадуть в Етнографічний музей Анкари. На тонкі шкіряні сторінки манускрипту нанесені написи, зроблені золотими літерами на ассирійській мові, який є діалектом арамейської.

Цей список Старого Завіту перебував у турецької влади після того, як 2000 року реліквія була вилучена у контрабандистів в ході операції на Середземноморському узбережжі Туреччини. Банді були пред'явлені звинувачення в контрабанді антикваріату, веденні незаконних розкопок і зберіганні вибухових речовин. В ході слухання справи стало відомо, що вік книги - 1500-2000 років.

Турецька влада визнала знайдену Біблію культурним надбанням, надавши їй статус музейної цінності, і ось тепер, після дванадцяти років очікування, знахідку під охороною поліції передали Етнографічному музею в Анкарі.

Експерти розходяться в думці з приводу походження рукопису та його справжності. Є й інші аспекти, які хвилюють фахівців: наявність у знахідки копій, і вивезені чи вони за межі Туреччини.

Релігійна влада в Тегерані наполягає, що з тексту випливає, що Ісус не був розп'ятий, ні Сином Бога, але він був пророком, а Павло, «самозванцем». У книзі також йдеться про те, що Ісус вознісся на небо живим, не будучи розіп'ятий і Юда Іскаріот був розп'ятий на його місці.

Текст також передбачає прихід останнього ісламського месії - то, що ще не відбулося.

Ватикан висловив стурбованість з приводу знахідки, і попросив турецьку владу з католицькими експертами оцінити зміст книги. Вважається, що католицька церква на Нікейському Соборі, здійснила цензуру Євангелій, які є частиною Біблії, видаливши деякі, можливо, в тому числі і Євангеліє від Варнави.

Копія стародавнього рукопису оцінюється в 40 мільйонів турецьких лір (28 мільйонів доларів).

Джерело. 

2ogoloshenya