Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Прем’єр Франції відкладе збільшення податку на паливо, введення якого спричинило масові протести та сутички у країні.

Очікується, що голова уряду Едуар Філіпп оголосить про це рішення зранку 4 грудня перед депутатами французького парламенту.

Увечері 3 грудня на засідання з приводу масових протестів у країні, що не вщухали, зібралися президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр Едуар Філіпп та кілька міністрів. Якої згоди вони дійшли — не відомо. Раніше президент Макрон відвідав місця масових протестів у Парижі, зокрема, Тріумфальну арку, де демонстранти написали гасла за відставку Макрона.

У Франції в середині листопада люди вийшли на масові протести проти підвищення цін на паливо, а також проти загального падіння рівня життя. Протестувальники були невдоволені політикою Еммануеля Макрона, якого називали «президентом для багатих».

1 грудня внаслідок сутичок протестувальників, яких назвали «жовтими жилетами», із поліцією в Парижі постраждали близько 100 людей, ще понад 200 затримали правоохоронці. Протестувальники влаштували в Парижі декілька пожеж, зокрема підпалювали та перевертали автомобілі, а також били вітрини магазинів. Деякі з них були озброєні металевими кийками та сокирами.

Через критично неспокійну ситуацію у столиці влада вирішила на день закрити для відвідувачів Ейфелеву вежу, а також обговорювала введення режиму надзвичайного стану.

Джерело. 

2ogoloshenya