Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Група з 15 осіб прибула в день убивства з Саудівської Аравії і через 3 години вже полетіла назад.

Турецька газета Yeni Şafak («Ені Шафак») стверджує, що саудівського журналіста Джамала Хашоггі було жорстоко вбито на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі, і що видання має в своєму розпорядженні аудіозапис, який доводить вбивство. Про це з посиланням на Yeni Şafak повідомив український і кримськотатарський тележурналіст Осман Пашаєв на своїй сторінці у Facebook. Згідно з інформацією видання, 2 жовтня Джамал Хашоггі прийшов у консульство для оформлення документів. Це був повторний візит, який призначили йому за тиждень до дня зникнення.

Видання звертає увагу, що того ж дня, 2 жовтня, з Саудівської Аравії двома бортами в Стамбул прилетіли 15 осіб, які пробули в Туреччині три години і повернулися назад. На аудіозаписі, за твердженням газети, чути, як генконсул Мохаммед Утейбі просить завершити розправу в іншому місці: «Ви накличете біду на мою голову», – скаржиться Утейбі. На що отримує погрозу: «Хочеш жити – заткнися».

Як зазначається в статті, Джамалу Хашоггі спочатку відрізали пальці, а потім голову.

«Розчленування живої людини тривало 7 хвилин. Здійснював його глава установи судово-медичної експертизи Саудівської Аравії Мохаммед аль Тубайгі. Іншим учасникам вбивства він нібито пропонував увімкнути музику під час розчленування. Генконсулу порадив тримати язик за зубами і після повернення в Саудівську Аравію», – пише Осман Пашаєв.

Відомо, що турецькі спецслужби встановили особи як мінімум 5 з 15 учасників «команди розправи». Всі вони наближені до принца Мухаммеда бен Салмана, який фактично керує королівством від імені батька.

Один із фігурантів розслідування турецької поліції – Махер Абдулазіз Мутреб – часто перебував поруч із принцом під час його міжнародних візитів. Ще троє підозрюваних, за даними газети, пов'язані з охороною принца; п'ятий підозрюваний – судовий лікар з міністерства охорони здоров'я Саудівської Аравії.

Доповнено: Як повідомляє Yeni Şafak, лейтенант Королівських військово-повітряних сил Саудівської Аравії Мішаал Саад Альбостані, один з підозрюваних в участі у вбивстві Джамала Хашоггі, загинув у підозрілій аварії в Саудівській Аравії.

Напередодні інсайдерські джерела повідомляли, що Саудівська Аравія готується виступити з заявою, що журналіста справді було вбито на території консульства, однак виключно через недбалість співробітника спецслужб, який провалив завдання.

Нагадаємо, гендиректори найбільших євробанків та світових компаній через убивство журналіста бойкотують економічний форум у Саудівській Аравії, організований принцом Мухаммедом. Також надходила інформація, що убивство саудівського журналіста в посольстві зафіксував його Apple Watch, який записав аудіо і відео і передав їх у загальнодоступне хмарне сховище.

Джерело.

2ogoloshenya