Результат пошуку зображень за запитом "звалища мусора з пластика"

Європейський уряд затвердив заходи, спрямовані на зменшення забруднення морів та океанів пластиком.

Введена заборона щодо 10 популярних виробів із пластмаси, якими користуються у Європі. У травні Комісія ЄС запропонувала ввести обмеження на 10 найменувань пластикових виробів із одноразовим використанням, які забруднюють пляжі Європи та потрапляють в моря. 24 жовтня Європейський парламент ухвалив заборону одноразових пластикових виробів. До забороненої продукції потрапили пластикові соломки, ватні палички, одноразові пластикові тарілки та столові прилади.

Крім того, у ЄС вирішили:

Заборонити використання пластмасових кавових змішувачів і пластикових балончиків. Скоротити використання пластикових харчових контейнерів і чашок для напоїв. Допомогти виробникам покрити витрати на поводження з відходами та очищення, а також підвищити обізнаність щодо забруднюючих впливів сигарет із фільтрами, вологих серветок, повітряних кульок, пластикових пакетів і контейнерів.

Державам-членам використати схему відшкодування депозитів або будь-які інші заходи для збору 90% одноразових пластикових пляшок до 2025-го. На прокладки, вологі серветки та повітряні кульки потрібно буде додати етикетки, які вказують на те, як слід їх утилізувати. Держави-члени повинні підвищувати обізнаність людей про небезпеку використання одноразових пластикових виробів. Зобов'язати виробників пластмасових виробів для риболовлі покривати витрати на збір сміття у портах.

У Черкасах відкрили кафе правильного харчування, де подають збалансовані страви. Страви в меню не містять цукру й повністю натуральні. У солодощах використовують цукрозамінники на натуральній основі. До їжі подають прибори із спресованого кукурудзяного крохмалю. Виглядають, як пластикові, але вони на смітнику невдовзі згниють. Такий посуд приблизно втричі дорожчий за пластиковий.

Джерело.

2ogoloshenya