Пархоменко: Мы видим, что армейская разведка превратились в службу внешних диверсий

Російська армійська розвідка стає не підлягаючою для використання, тому що про неї занадто багато стало відомо, вважає російський журналіст Сергій Пархоменко.

Головне управління Генерального штабу РФ (більш відоме як Головне розвідувальне управління, або ГРУ) після недавніх провалів стало непридатним для ведення розвідувальної діяльності. Таку думку висловив російський журналіст Сергій Пархоменко. "На наших очах розвалюється, просто розсипається одна з великих російських розвідувальних служб. Вона розвалюється не зсередини, а зовні. Вона розвалюється тому, що не підлягає використанню: про неї занадто багато стало відомо", - розповів він. Журналіст зазначив, що всі сучасні держави активно користуються послугами розвідувальних служб, проте в Росії армійська розвідка перетворилася в диверсійну структуру. "Це, взагалі, різні речі. Розвідник і диверсант - це дві різні професії і в мирний час, і в воєнний час. Ми бачимо, що армійська розвідка перетворилися в службу зовнішніх диверсій. І це скінчилося дуже недобре, тому що виявилося, що вони абсолютно не готові до існування в сучасному світі. Вони як і раніше приблизно, по всій видимості, в тій ситуації, яку я на власні очі бачив в перші дні після серпневих подій 91-го року ", - повідомив Пархоменко.

Журналіст розповів, що свого часу на Червоній площі була майстерня з виготовлення підроблених документів, яка вразила його своєю незвичайною грунтовністю. "Стояла ціла шафа - я ніколи цього не забуду - бульбашок з чорнилом з різних країн, з різних аеропортів. І прямо ось до нього додавалася книжечка. Цю книжечку я вкрав, тому я добре її пам'ятаю. Маленька записна книжечка, і там було написано: "Римський аеропорт Фьюмічіно. Фіолетове чорнило. 62-й рік. Римський аеропорт Фьюмічіно. Чорне чорнило. 62-й рік. Римський аеропорт Фьюмічіно. Червоне чорнило. 63-й рік ... ", - згадав він. Пархоменко додав, що крім каталогу чорнила, у спецслужб був каталог пір'я, штампів і всіляких печаток. Однак російська розвідка виявилися не готовою до цифрової епохи, коли через базу Державтоінспекції журналісти можуть з'ясувати номера особистих автомобілів працівників спецслужби з усіма паспортними даними, іменами, прописка, роками народження співробітників ГРУ. "так, ось так існує сучасний світ. Він весь пронизаний цими базами даних, він весь пронизаний цієї біг-датою. Є ціла величезна тепер журналістська професія людей, які цим займаються. Он в "Новій газеті" утворився цілий відділ, він називається "Лабораторія Big Data" ... Ось "Нова газета" відділ у редакції це робить, а ГРУ відділу у себе цього не зробила ", - підсумував він. Влада Нідерландів заявили, що в квітні 2018 року вислали чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію по забороні хімічної зброї. За даними чиновників, у підозрюваних при собі були дипломатичні паспорти. Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд на прес-конференції 4 жовтня назвала імена висланих росіян: Олексій Моренець, ЄвгенСеребряков, Олег Сотников і Олексій Мінін. Завдяки доступу до російської бази  Державтоінспекції (ДАІ) журналісти з'ясували, що за адресою військової частини №26165, пов'язаної з хакерськими атаками ГРУ, зареєстровані автомобілі 305 співробітників ГРУ, в тому числі Моренця. Співробітники ГРУ в базі ГИБДД вказані з усіма паспортними даними та мобільними телефонами, багато - з військовою частиною як місцем роботи.

Джерело.

2ogoloshenya