Папа Римський Франциск під час візиту на Сицилію виступив зі зверненням до членів мафії, закликавши їх відмовитися від злочинів та насилля.

Послухати проповідь понтифіка у портовому районі столиці Сицилії Палермо зібралися 80 тисяч людей. "Мафія не живе по-християнськи, бо своїм способом життя йде проти Бога і грішить. Я говорю членам мафії: змінюйтеся, брати і сестри! Досить думати про себе і про свої гроші. Зверніться до істинного Бога, до Ісуса Христа, дорогі брати і сестри", - сказав Папа. У своїй промові Франциск наголосив, що члени організованої злочинності, багато з яких ходять до церкви і відкрито демонструють свою релігійність, "не можуть вірити в Бога і бути мафіозі".

Як зазначається, понтифік прибув до Палермо, щоб ушанувати пам'ять отця Джузеппе "Піно" Пулізі. Той служив у бідному районі Бранкаччо, який тоді контролювала родина Гравіано, і викривав у своїх проповідях мафію. Священик допомагав місцевій молоді влаштовувати своє життя, не потрапивши до лав злочинних угруповань, закликав парафіян допомагати поліції, відхиляв пожертвування гангстерів і забороняв їм брати участь в традиційних вуличних релігійних процесіях. Отця Пулізі вбила мафія у 1993 році. Його вбивство замовили місцеві боси мафії Філіппо і Джузеппе Гравіано. Шістьох організаторів та виконавців вбивства визнали винними у 1998 році. Майже всі вони отримали довічні терміни. У 2013 році Пулізі зарахували до блаженних мучеників.

Джерело.

2ogoloshenya