Учені Університету Макмастера (Канада) з'ясували, що вживання трьох порцій молочних продуктів на день пов'язано із зменшенням ризику серцево-судинних захворювань і передчасної смерті.

У дослідженні взяли участь 136 384 людини у віці 35-70 років з 21 країни. Фахівці визначили раціон харчування добровольців і стежили за станом здоров'я протягом 9 років. За весь час спостереження були зареєстровані 6796 смертей і 8555 випадків серцево-судинних захворювань.

Одна порція молочних продуктів була еквівалентна склянці молока або йогурту вагою 244 грам, 15 грам сиру або 5 грам вершкового масла. Всіх учасників дослідження розділили на чотири групи відповідно з кількістю порцій, вживаних щодня. Виявилося, що ті, хто їв найбільшу кількість молочних продуктів (3,2 порції, в середньому), зменшували ризик смерті (від серцево-судинних захворювань та інших причин) на 2,2 відсотка, порівняно з людьми, які не вживають їх. Вчені поки не знають точну причину такого зв'язку. Незважаючи на те, що фахівці рекомендують вживати знежирені молочні продукти з-за передбачуваної шкоди насичених жирних кислот, існують дані про користь молока для здоров'я. Це пояснюється наявністю специфічних амінокислот, ненасичених жирів, вітамінів K1 і K2, кальцію, магнію, калію і пробіотиків.

Джерело.

2ogoloshenya