Af626d7aed5ad2be8

Американська корпорація Apple 12 вересня провела презентацію, на якій показала нові моделі iPhone та розумного годинника Apple Watch S4.

Дві моделі iPhone XS та iPhone XS Max оснащені AMOLED-дисплеями з мінімальними рамками та діагоналлю 5,8 і 6,5 дюйма відповідно. Керує смартфонами топовий процесор А12. Смартфони матимуть вертикальні ширококутні подвійні камери, підтримку швидкої зарядки, обсяг оперативної пам’яті 4 ГБ, а також постійну пам'ять — 64, 256 та вперше в історії компанії 512 гігабайтів. Також гаджети оснащуватимуться чотирма мікрофонами з можливістю запису стереозвуку та Dual SIM. Вартість XS складе 999 доларів за версію з 64 гігабайтами пам'яті. XS Max коштуватиме на 100 доларів дорожче.

Бюджетна модель iPhone Xr або iPhone 9 отримала рідкокристалічний екран liquid Retina з діагоналлю 6,1 дюйма, процесор A12 Bionic, а також 12-мегапіскельну ширококутну камеру з оптичною стабілізацією. Вартість молодшої моделі складе 749 доларів.

Також компанія презентувала нове покоління розумних годинників Apple Watch S4. Екран тепер займає всю площу передньої панелі корпусу годинників, в отже він став на 33% більший, ніж в попередньої моделі. 

S4 отримали двоядерний 64-розрядний процесор і новий графічний процесор. Отже, продуктивність гаджета зросла майже удвічі. Годинники продаватимуться у двох розмірах: 40 мм і 44 мм. Новою функцією гаджету стало те, що вони зможуть відстежувати притомність власника. У випадку, якщо користувач знепритомніє, або його пульс вийде за межі показників здорової людини, годинник зможе подати сигнал тривоги. Також в корпус годинника вбудовані електроди, які дозволяють Apple Watch робити електрокардіограму. В компанії наголосили, що управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів схвалило новий гаджет Apple.

Генеральний директор Apple Тім Кук також анонсував оновлення операційної системи iOS 12, яке вийде 17 вересня. Тоді ж вийдуть оновлення для колонки HomePod та Apple TV. Також Кук повідомив, що Apple проведе наступну презентацію в листопаді, тоді компанія представить нові iPad та MacBook.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп порадив корпорації Apple перенести виробництво з Китаю до Америки, аби уникнути подорожчання продукції.

Джерело.

2ogoloshenya