Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Пов’язане зображення

У вересні Міністерство економіки РФ планує внести на розгляд уряду проект "Стратегії просторового розвитку", що передбачає поділ Росії на 14 макрорегіонів.

Про це повідомляє "Znak".

Метою стратегії є "розкриття соціально-економічного потенціалу територій" за рахунок економічної спеціалізації регіонів.

В рамках стратегії пропонується затвердити склад 14 макрорегіонів РФ відповідно до вже сформованих соціально-економічних зв'язків.

На даний час в Росії окремо виділяють подібним чином тільки два макрорегіони - Далекий Схід і Північний Кавказ. На додаток до них планується виділити ще 12 макрорегіонів: Центральний, Центрально-Чорноземний, Північний, Північно-Західний, Південний, Волго-Камський, Волго-Уральський, Уральський, Західно-Сибірський, Південно-Сибірський, Єнісейський і Байкальський. Макрорегіони в цілому нагадують федеральні округи, але з великим подрібненням. Наприклад, нинішній Центральний федеральний округ - це Центральний і Центрально-Чорноземний макрорегіони. Сибірський ж округ розділений відразу на три макрорегіони - Південно-Сибірський, Єнісейський і Байкальський.

Передбачається, що такий розподіл дозволить забезпечити кращі умови для міжрегіональної взаємодії. До складу кожного макрорегіону передбачається включати хоча б один великий центр економічного зростання (зараз в РФ нараховуються 14 найбільших і 6 великих міських агломерацій, а також 4 мінерально-сировинних центри). Також в макрорегіоні повинні бути об'єкти інфраструктури, що забезпечують зв'язаність територій і вихід до міжнародних ринків або транспортних коридорів Захід-Схід, Північ-Південь.

Мінекономіки також відобразило свої експортні очікування - збільшення майже на 30% до 2025 року експортних перевезень товарів усіма видами транспорту, крім трубопровідного. Близько 85% приросту повинні забезпечуватися перевезенням несировинних товарів, перш за все продовольства, хімічної продукції, деревини та машинобудівної продукції. В результаті частка несировинних товарів в загальному обсязі експортних перевезень має зрости з 39% до 50% до 2025 року.

2ogoloshenya