Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Відвідувач музею Серральвеш, що в португальському місті Порту, провалився в інсталяцію «Сходження у Лімб» скульптора Аніша Капура.

Інсталяція, створена 1992 року, є бетонним приміщенням у формі куба з діркою у підлозі завглибшки 2,5 метри. Заглиблення пофарбовано у чорний колір, аби створити враження безодні. Аніш Капур володіє правами на найчорніший пігмент (Vantablack), який поглинає 99,96% світла. Постраждалий виявився 60-річним туристом із Італії. Його шпиталізували, хоча він дістав незначні травми.

У музеї стверджують, що поряд з арт-об’єктом було розміщено попереджувальний знак, а всередині чергує співпрацівник. Наразі інсталяцію Капура тимчасово закрили для відвідувачів і планують встановити ще більше попереджувальних знаків.Британський скульптор індійського походження Аніш Капур відомий також як автор публічних скульптур, зокрема відомої Хмарної Брами у центрі Чикаго. Він також був співавтором низки архітектурних проектів.

Джерело.

2ogoloshenya