Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34
 

Вашингтон довів відносини з Анкарою майже до повного розриву.

Про це заявив прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин, коментуючи напруженість у відносинах з США та економічну ситуацію в країні, - інформують "Українські реалії" з посиланням на eurointegration.com.ua.

"Вони (США) готові розірвати відносини з Туреччиною через пастора. Вашингтон перебуває за крок від втрати підтримки Туреччини", - сказав представник турецького лідера.

Він додав: Туреччина проти економічних воєн, але не залишить без відповіді нападки проти себе.

У червні США запровадии обмежувальні мита на турецьку сталь і алюміній, через що Туреччина у відповідь запровадила мита на товари з США із обсягом торгівлі на суму $1,8 млрд.

1 серпня США ввели санкції стосовно двох турецьких міністрів у справі американського пастора, обвинуваченого в підтримці тероризму в Туреччині. Ердоган заявив, що Анкара заморозить активи двох міністрів США у відповідь.

На початку серпня президент США Дональд Трамп заявив про підвищення мит на турецькі сталь та алюміній з 25 до 50 відсотків. Турецька ліра втратила 20% своєї вартості проти долара після цього рішення.

За цей рік турецька ліра вже втратила 40% своєї вартості, здебільшого через хвилювання про розширення президентського впливу на економіку та конфлікт зі Сполученими Штатами.

"Не забувайте, якщо у них є їхні долари, у нас є наші люди, наш бог", - заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і закликав громадян обмінювати долари і євро на національну валюту.

Туреччина у відповідь підвищила мита на авто, алкоголь і тютюн із США. Ердоган також заявив, що Анкара розпочне бойкот американської електронної продукції.

Джероло.

2ogoloshenya