Результат пошуку зображень за запитом "едуард успенський"

У Москві ввечері 14 серпня у віці 80 років помер російський письменник, сценарист, автор дитячих книг Едуард Успенський.

Він помер у своєму домі в Новій Москві.

Впродовж останніх тижнів Успенський не вставав із ліжка через стан здоров'я. Російські ЗМІ повідомляють, що він боровся з онкологічним захворюванням.

Інформацію про смерть Успенського підтвердила дочка письменника Ірина.

У 2014 році Едуард Успенський заявив телеканалу "Дождь", що Росія після анексії Криму розділилася на два табори: "Країна розділилася на 10% розумних і на 90% ідіотів. Я вважаю, що я належу до десяти розумних, бо вся ця історія з Кримом – вона потворна".

Успенський тоді додав, що велика частина його знайомих вважає, що "Крим наш" і "Донбас теж має бути наш" (російський).

Едуард Успенський народився в Єгор’євську Московської області. Батько був партійним функціонером, а мати – інженером-машинобудівником.

Успенський закінчив Московський авіаційний інститут, а коли став інженером, почав заробляти на життя створенням сценаріїв для мультиплікаційних фільмів. За його сценаріями і творами зняли 60 мультфільмів.

Він створив персонажів, які стали популярними в багатьох країнах серед дітей і дорослих – крокодил Гена і Чебурашка, кіт Матроскін, дядя Федір, листоноша Пєчкін, пес Шарик, брати Колобки.

Перша книга Успенського про дядю Федора "Дядя Федір, пес і кіт" була опублікована в 1974 році.

Крім того, письменник був одним із творців передач "На добраніч, малюки!", "АБВГДейка", "Радіоняня", також створив розповідь про "Крокодила Гену".

Джерело

2ogoloshenya