Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Людина старіє і вмирає через серйозні погіршення, пов'язані з процесом переробки клітинами власних компонентів (аутофагія), а не через зношування організму.

До такого висновку прийшли вчені Ланкастерського університету, Університетського коледжу Лондона і Коледжу Квін Мері. Вони з'ясували, що старіння у круглих черв'яків відбувається через роботу небажаних генів. Дослідники вважають, що такий же механізм присутній у людей.

За словами фахівців, біологічні процеси, які є нормою для молодого організму, що розвивається, продовжують протікати в більш пізньому віці, порушуючи гомеостаз організму. В результаті виникають такі захворювання як деменція, рак, порушення серцево-судинної системи і хронічна обструктивна хвороба легень.

Вчені проаналізували ознаки старіння у нематод Caenorhabditis elegans, лабораторні штами якого живуть 2-3 тижні. Виявилося, що одну з основних ролей грають гени, які кодують білки, які беруть участь в процесі аутофагії.

Джерело

2ogoloshenya