Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Три російські біатлоністки, які виступали за юніорську збірну Росії - Катерина Бех, Анастасія Рассказова і Оксана Москаленко - переїхали на Україну і планують виступати за збірну цієї країни. Разом з ними поїхав тренер Ілля Лопухов.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що "хотів допомогти росіянкам, оскільки вони потрапили в складну ситуацію". Він пообіцяв уже в цьому сезоні вирішити питання з новими документами для них.

При цьому спортсменки не попередили про свій від'їзд Союз біатлоністів Росії. Член правління СБР Олексій потреб заявив з цього приводу, що буде домагатися введення санкцій щодо росіянок за самовільний перехід в збірну України. "Ми офіційно нічого не знаємо, ніяких запитів не надходило, - стверджує потреб. - Зберемо правління СБР і будемо вирішувати, що робити. Моє ставлення до цього негативне, я за карантин".

У свою чергу, чотириразовий олімпійський чемпіон з біатлону Олександр Тихонов заявив, що біатлоністки "просто біжать від сьогоднішнього президента СБР пана Драчова і його команди".
Це не перший випадок, коли російські біатлоністки змінюють спортивне громадянство. У 2004-му році росіянка Дар'я Домрачева перейшла до збірної Білорусії - якраз через конфлікт з тодішнім главою СБР Олександром Тихоновим. Надалі вона стала чотирикратної олімпійської чемпіонкою.

У 2008 році зі збірної Росії пішла Анастасія Кузьміна, переїхавши до Словаччини. Пізніше вона принесла цій країні три олімпійських золота.

Джерело

2ogoloshenya