місячне затемнення 27 липя 2018 року, інфографіка

На відміну від сонячного затемнення, на місячне дивитись абсолютно безпечно.

У п’ятницю 27 липня українці зможуть побачити унікальне місячне затемнення. Ми зібрали поради для українців, які хочуть сповна насолодитись "кривавим" космічним явищем навіть попри непогоду.

Коли дивитись

Це затемнення - найтриваліше за останні сто років. В Україні космічне видовище розпочнеться о 22:30 та відбуватиметься ще протягом близько 2 годин – українці зможуть спостерігати його до 00:14. За всесвітньо координованим часом воно розпочнеться о 19:30.

Де дивитись

У ніч проти 28 липня затемнення можна буде побачити у Східній Африці, на Близькому Сході, в Індії та на заході Китаю. Звідти буде відкриватись найкращий вигляд. Проте спостерігати за космічним явищем можна буде також з решти Африки, з Європи, зокрема з України, в інших частинах Азії, з Австралії та східних Південної Америки.

Повністю пропустять кривавий Місяць мешканці Північної Америки та Гренландії.

Як дивитись

Аби насолодитись затемненням сповна, краще втекти від міського освітлення. У великих містах контраст між небом та Місяцем набагато менший.   

Окрім цього, Місяць, звичайно, можна побачити і неозброєним оком, проте не зайвим буде захопити бінокль для яскравіших вражень. Також варто зазначити, що на відміну від сонячного затемнення, на місячне дивитись абсолютно безпечно.

Єдине, що може завадити українцям, - Зливи на заході і спека на сході. Погода в Україні на 27 липня
негода. Так, 27 липня хмари повністю закриють західні області України, а от в інших – хмарно з проясненнями, тож можна сподіватись на милість природи. Проте, якщо вона все ж таки підведе, завжди можна увімкнути пряму трансляцію. 

Джерело

2ogoloshenya