Курортне містечко Маті у Греції вигоріло вщент.

Греція в огні: кількість загиблих в агресивних пожежах зросла до 74. Вогонь, зокрема, спустошив побережжя курортного містечка Маті поблизу Афін.

У Мережі з'явилися фото, як мешканці Маті та туристи шукають прихисток у морі. Вони заходять у воду і чекають там на рятувальників.

За попередніми даними, українців серед жертв і постраждалих немає, однак поблизу Афін стихія заскочила депутата Верховної Ради Володимира Ар'єва. У Греції він був разом із дружиною – нардеп каже, що ледь вибралися з небезпечного місця. Рятувальники там розгрібають завали, які колись були домівками. На одній із віл у Маті знайшли цілу родину загиблих – у 30 метрах від води 26 людей померли в обіймах. 

Вогонь живлять високі температури, у Греції нині близько 40 градусів тепла. Пожежники кажуть, що полум’я до будинків принесли сильні вітри. "Попри масштабну мобілізацію, вогонь із блискавичною швидкістю наблизився до населених пунктів. Місцеві та туристи не встигали втекти, хоча були за кілька метрів від моря чи всередині автомобілів", - пояснила речниця пожежної служби Греції Ставурула Маллірі.

Джерело

2ogoloshenya