Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Китай офіційно почав будувати одне з найбільших у світі “лісових міст”.

Завдяки великій кількості дерев та рослин місто поглинатиме майже 10 тисяч тонн вуглекислого газу, 75 тонн забруднюючих речовин і вироблятиме приблизно 900 тон кисню щорічно, пише indy100. Місто досягне цих приголомшливих цифр завдяки майже мільйону рослин з більш ніж 100 видів.

40 тисяч дерев висадять висадять на фасадах майже кожної поверхні міста. Дизайн міста створив Стефано Боері, відомий за своїм попереднім проектом – двома хмарочосами з “вертикальними лісами”. 

Архітектор вірить, що влада Китаю нарешті розуміє, що їм потрібно прийняти нову, більш стійку модель планування міста. Вона охоплює не великі мегаполіси, а міста на 100 тисяч чи менше людей – архітектура повністю “зелена”, передає The Guardian.

“Природа вражає, – пояснює свою ідею Боері. – Будівлі змінюватимуть колір щосезону. Рослини і дерева ростимуть і змінюватимуться. Я абсолютно не проти, щоб хтось повторював таке у себе вдома“.

Розмаїття рослин, не лише у парках і садах уздовж вулиць, але й також на фасадах будинків, дозволить енергетично самостійному місту покращувати якість повітря, зменшити середню температуру повітря, створити шумові бар’єри.

А також покращити біорозмаїття живих видів, створюючи середовище для існування птахів, комах і дрібних тварин, що мешкають на території Лючжоу.

Коли роботи завершать, нове місто прийме 30 тисяч людей. Нове Лісове Місто Лючжоу з’єднається з теперішнім Лючжоу (провінція Ґуансі) швидкісною залізницею та електричними машинами. Тут також буде декілька шкіл і дві лікарні. Місто планують зробити самодостатнім в сфері енергетики через геотермальні та сонячні енергетичні ресурси.

Джерело

2ogoloshenya