Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

9-річний хлопчик із Греції ризикує осліпнути на ліве око через ігри із лазерною вказівкою.

Хлопчик пропалив собі дірку у "жовтій плямі" - області найбільшої гостроти зору.

Іграшку із зеленим лазерним променем подарував синові батько. Хлопчик часто спрямовував її собі в око. Під час обслідування лікарі виявили порушення зору і встановили причину. Травма призведе до сліпоти, передає слова медиків CNN.

Дослідження встановили, що сітківка має три пошкодження - найбільше в "жовтій плямі" і два менші поруч. Їх зазвичай лікують за допомогою хірургічного втручання. Але операці 100% ймовірністю приводить до катаракти і погіршення зору, написала в електронному листі доцент кафедри офтальмології в Фессалійському університеті Греції Софія Андруді. Вона лікує хлопчика. Цього разу навіть така операція не можлива, каже. Зорові нерви зазнали критичних пошкоджень через дію лазера.

"Навіть якщо операція буде успішною, хлопчик не зможе більше бачити на ліве око", - пояснила вона. Результати досліджень опублікувала у New England Medical Journal у середу.

Навіть якби до лікарні звернулися раніше, це не вирішило б ситуації. За хлопчиком спостерігають уже 18 місяців і змін не відбулося. Зараз зір лівого хлопчика оцінюють у 20/100. Це означає, що око фокусується на об'єкті на відстані 6 м (20 футів) в той час, як здорова людина чітко бачить цей предмет на відстані 30 м (100 футів).

Зелені лазери, як правило, вважаються більш небезпечними, ніж червоні. Вони випромінюють світло, довжина хвилі якого близько до 550 нанометрів. До неї найбільш чутливе людське око.

Китайці 20 разів застосовували лазерну зброю проти американських військових літаків починаючи з вересня минулого року, повідомляє CNN. Останній випадок стався два тижні тому. Жодна атака не завдала травм пілотам.
 

2ogoloshenya