Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Їхні махінації завдали збитків державному бюджету на майже 20 мільйонів євро.

Лівіу Драгня, лідера керівної у Румунії Соціал-демократичної партії, засуджено до трьох років і шести місяців ув'язнення за зловживання службовим становищем.

Про таке рішення Вищої касаційної палати Румунії повідомляє Укрінфнорм.

Політка звинувачують у підбурюванні до фальсифікації бухгалтерських документів (фіктивні працевлаштування) під час складання фінансової звітності про здачу в експлуатацію автомобільних доріг у повіті Телеорман.

Як зазначається, рішення інстанції не остаточне. Драгня має право опротестувати вердикт у визначені терміни.

Відомо, що обвинувачення вимагало ув'язнити Драгня на 7 років. У цій же справі до різних термінів засудили ще 9 осіб, причетних до махінацій.

Як встановило слідство, ці корупційні угоди завдали збитків державному бюджету на майже 20 мільйонів євро.

Це відбувається на тлі масових антиурядових протестів у країні. Тисячі людей вийшли на вулиці в десятках міст. Румуни незадоволені спробами уряду ускладнити роботу Національного антикорупційного управління та звільнити його очільницю Лауру Кевеші.

 

Протестувальники певні, це спричинить зростання корупції, проти якої країна успішно боролася останні роки. Мітинги завершилися сутичками з поліцією та арештами.

Експерти вважають, що зміни в роботі антикорупційного управління передусім вигідні лідеру керівної Соціал-демократичної партії Лівіу Драгня.

Джерело

2ogoloshenya