Завтра, 17 червня, у світі відзначають День батька. Тож не забудьте привітатих ваших найдорожчих і найрідніших чоловіків зі святом!

 

Історія свята

Уперше День батька відзначили у США 1909 року. День батька заснувала у США Сонора Смарт, яка жила в місті Спокан (штат Вашингтон). У неї було п'ятеро братів і сестер. Після народження шостої дитини, її мати померла, тому батько, Вільям Джексон Смарт, самостійно піклувався про всіх дітей. Він не міг замінити їм матір, але зробив все можливе, щоб діти були оточені турботою, розумінням та любов'ю. Пізніше Сонора пішла до місьради і запропонувала заснувати нове свято — День батька. Місцева влада схвалила ідею. Перше свято хотіли відзначити 5 червня в день народження Вільяма Смарта, але часу на підготовку забракло, тому його перенесли на 19-е червня. Ідею підтримали і в інших містах штату, а національним святом в Америці цей день став у 1966-му році, тоді ж встановили і загальнонаціональну дату свята — третю неділю червня. За традицією, в цей день приколюють троянду на серце, як символ нескінченної любові і поваги до батьків. Якщо тато живий — прикріплюють троянди червоного кольору, якщо вже помер, то білі.

Привітання та традиції святкування Дня батька

Свято батька вважається доволі сімейним, затишним та теплим святом. Враховуючи також і те, що святкова дата прийшла до української держави зовсім недавно, традиціі святкування дня батька не надто передбачені та нечітко визначені на даний момент. В цей день насправді усі люблячі діти мають особливо вигідну можливість звернутись до своїх батьків із подякою, висловлюючи надзвичайну повагу та любов. 

Джерело

2ogoloshenya