Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Картинки по запросу У Європі заарештували активи “Газпрому” для виплати Україні 2,6 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу. Деталі

Голландські активи “Газпрому” арештовані для виплати Україні 2,6 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу, – “Нафтогаз”.

“Нафтогаз” також ініціював арешт активів у інших юрисдикціях, включно з частками Газпрому в його дочірніх компаніях Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG.

Голландські активи ПАТ “Газпрому” були арештовані для виплати НАК “Нафтогаз” 2,6 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу. Про це повідомляє прес-служба української газової компанії.

“Минулого тижня НАК “Нафтогаз України” подала клопотання щодо арешту часток ПАТ “Газпром” в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній “Газпрому”. Клопотання були подані для забезпечення права “Нафтогазу” на отримання від російського монополіста 2,6 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу, ухваленим у лютому 2018 року. Голландський суд задовольнив ці клопотання, але шість із семи дочірніх компаній “Газпрому” в Голландії відмовились співпрацювати з судовими виконавцями. Однак все це ніяк не вплине на арешт”, – йдеться у повідомленні.

При цьому у компанії нагадали, що “Нафтогаз” також ініціював арешт активів у інших юрисдикціях, включно з частками “Газпрому” в його дочірніх компаніях Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG. “Швейцарський суд задовольнив клопотання Нафтогазу, і судові виконавці проводять дії, щоб заморозити ці та інші активи”, – зауважується у повідомленні.

В НАК наголошують, що апеляція “Газпрому” проти рішень Стокгольмського арбітражу не означає автоматичного відтермінування зобов’язання російської компанії негайно розрахуватися і не впливає на процес стягнення. “Підтвердженням тому стали швидкі рішення європейських судів різних юрисдикцій”, – резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги “Нафтогазу” за позовом до “Газпрому”. “Нафтогаз” домігся компенсації в сумі 4,63 млрд дол. за недопостачання “Газпромом” узгоджених обсягів газу для транзиту. Також “Газпром” має сплатити 2,56 млрд дол. на користь “Нафтогазу”. За заборгованість будуть нараховувати відсотки – 526 тис. дол. на день, починаючи з 1 березня.

Проте “Газпром” після рішення Стокгольмського арбітражу не на свою користь заявив про ініціювання розірвання контрактів на постачання і транзит газу з НАК “Нафтогаз України”.

Після цього Україна конфіскувала всі кошти російського “Газпрому”, які були на території України.

Джерело          

2ogoloshenya