Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Польща: отямився заробітчанин, якого побив поляк до напівсмерті

Життю 52-річного жителя Тернопільщини, якого 3 травня жорстоко побили у населеному пункті Глоскув під Варшавою, не загрожує небезпека.

Чоловік отямився після успішної операції, але поки що не говорить. Реагує кивками голови на запитання. Уже сьогодні, у вівторок, до нього мають приїхати син та сестра.

"Зараз життю пана Миколи ніщо не загрожує: напередодні його оперували. Він опритомнів, перебуває далі на лікуванні. Лікарі ще не дають згоди на його прослуховування як свідка. Однак, як тільки це стане можливим, поліція і прокуратура зможуть взяти у нього свідчення", - повідомила консул, яка в суботу вранці відвідала потерпілого.

Консульський відділ посольства України допоміг родині потерпілого - старшому сину і сестрі - у позачерговому отриманні польської візи у консульстві РП у Луцьку.

Чоловік перебуває на лікуванні у варшавському госпіталі МВС Польщі. У п'ятницю 11 травня його стан різко погіршився. Медики повідомляють, що утворився тромб внаслідок крововилову в мозок. Стан пацієнта був критичний — він не притомнів, пише forpost.

Товариші Андрій та Руслан розповідають, що після побиття його одразу привезли до лікарні і зробили томографію, яка показала, що загрози життю немає. Українці згадують, після побиття Миколай, ще був притомним і навіть дійшов з ними до дому.

Представниця Об'єднання водних спілок пані Ґражина, де працює постраждалий українець, особисто наполягає на розслідуванні справи і вважає, що українець не заслуговував на таке. Жінка розповідає, в день нападу Миколай був вихідний і разом з друзями пішов відпочивати. Судячи з усього бійка відбулася на побутовому ґрунті.

Побратими українця Андрій та Руслан запевняють, той хто замовив побиття Миколая знає, де вони живуть і раніше часто пропонував роботу Миколаю та завжди вітався з чоловіками при зустрічі. Причину побиття називають безглуздою - через стілець. Буцімто сталася сварка між поляком та українцем, які були обидва напідпитку біля кафе, обмінялися люб'язностями і розійшлися, а згодом компанію українців наздогнала машина з молодиками.

Троє чоловіків працюють у Глоскові в Асоціації водних товариств і займаються очищенням меліораційних ровів. Постраждалий приїхав на роботу до Польщі на початку березня.

Раніше повідомляли, що група невідомих чоловіків побила трьох українських заробітчан, коли вони вийшли з магазину. Це сталося у селі Глоскув поблизу Варшави.

Нападники накинулися на своїх жертв з бейсбольними битами. Одного з трьох українців агресори дуже сильно побили. Чоловік потрапив до лікарні з проламаним черепом та відкушеним язиком. Під час нападу у нього стався епілептичний напад

Джерело

2ogoloshenya