Про що всі мовчать. Як виглядає життя на круїзному лайнері очима члена екіпажу

Багато років ті, хто ходять у плавання, проводять на кораблі. Люди, котрі живуть на суші, часто не уявляють життя на судні. А воно там є, хоча дуже відрізняється від звичного.

Морячка, який пропрацював на круїзних лайнерах шість років, Еріка Де Паскаль розповіла правду про те, як насправді минають дні на борту. Виданню INSIDER мореходиця розповіла таємниці побуту членів екіпажу, пише Обозреватель.

1 51

За її словами, більшість кают екіпажу крихітні – середня становить близько 120 квадратних футів (11 квадратних метрів). Це дуже тісні та замкнені простори без вікон, розташовані нижче рівня палуби.

У невеликій шафі зберігається одяг та рятувальні жилети. Нагорі міні-холодильника зазвичай висить телевізор.

Двоярусні ліжка "ізольовані" фіранками. За нижнє місце потрібно стояти "у черзі", до закінчення контракту свого сусіда. У цій же каюті розміщений і письмовий стіл.

У крихітній ванній кімнаті є душ, туалет та раковина.

1 52

Дещо краще виглядають каюти менеджерів та офіцерів. Там зазвичай є ілюмінатор та повнорозмірне ліжко. У деяких – додаткове розкладне ліжко для гостей.

"Еліта" екіпажу, на відміну від звичайного персоналу, своїх кают не прибирає.

Головний коридор лайнера отримав прізвисько I-95 на честь популярної американської автомагістралі, оскільки завжди зайнятий пішоходами та візками.

Сміття з корабля спалюється у спеціальній камері, але його потрібно самостійно правильно сортувати. За це несеться індивідуальна відповідальність.

Також співробітники екіпажу власноруч перуть свої речі.

Після робочого дня можна розважитись у барі екіпажу. Зазвичай це крита площадка з танцполом, де моряки грають у бінго та співають у караоке.

1 54

Сніданок, обід та вечеря проходять у буфеті, що має вигляд фуршету. Трапеза можлива лише у певні години. Кухня – інтернаціональна.

Найчастіше на лайнерах є комп'ютерна, навчальна та ігрова кімнати. Там можна пограти в настільний футбол, аерохокей, більярд та дартс.

На спеціальній передній чи задній палубі моряки засмагають на шезлонгах.

Усі нюанси життя на круїзному лайнері екіпаж може обговорити у центрі управління персоналом. Проте є правила, оминути які неможливо.

2ogoloshenya