У Нью-Йорку в багатоповерхівці сталася масштабна пожежа: щонайменше 19 людей загинули, зокрема дев’ять дітей

У Нью-Йорку внаслідок пожежі в багатоповерховому будинку в районі Бронкс загинули щонайменше 19 людей, зокрема дев’ять дітей.

Про це повідомляє NBC New York, інформує "NV".

Загалом поранення дістали 63 людини, щонайменше 32 — ушпиталили в небезпечному для життя стані, розповів комісар місцевої пожежної служби Денієл Найґро.

На місце пожежі прибули близько 200 пожежників. Вогонь охопив 19-поверхову будівлю у неділю, 9 січня, об 11:00 за місцевим часом. Осередком займання стала двоповерхова квартира, розташована на другому та третьому поверхах. Вогонь гасили майже дві години.

Оновлено о 00:30. Денієл Найґро заявив, що причиною пожежі став несправний електричний обігрівач, що був в одній з кімнат помешкання, пише CNN.

За його словами, двері у квартиру залишили відчиненими, тому дим та вогонь охопили весь будинок. Люди лежали на кожному поверсі, у багатьох була зупинка серця. Комісар розповів, що решта постраждалих здебільшого отруїлася чадним газом.

Влада міста назвала масштабне займання одним із найгірших щонайменше за останні 30 років. У березні 1990-го, у соціальному клубі Happy Land у Бронксі здійснили підпал — тоді загинули 87 людей.

"Це може стати однією з найгірших пожеж, свідками яких ми були тут в часи сучасного Нью-Йорка […] Це жахливий, болісний момент, і ця пожежа справді вплине на біль та відчай в нашому місті", — заявив мер Ерік Адамс під час пресконференції.

Губернаторка штату Нью-Йорк Кеті Гокул сказала, що хоче створити фонд компенсацій для для сімей та людей, які постраждали внаслідок вогню, щоб допомогти їм з усім необхідним.

2ogoloshenya