Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "В Каннах показали український фільм "Донбас""

На міжнародному кінофестивалі в Каннах відбулася прем'єра українського фільму "Донбас" , який візьме участь в в одній із конкурсних програм фестивалю.

Режисером картини є Сергій Лозниця.

"Донбас" був знятий за співпраці кількох країн: України, Німеччини, Нідерландів, Франції та Румунії. У фільмі розповіли усю правду про те, що відбувалось на сході України.

"У центрі уваги — люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами", - прокоментував фільм кінопродюсер "Артхаус Трафік".

Сценарій картини заснований на реальних подіях, у зйомках використали навіть аматорські військові ролики.

"Режисеру Сергію Лозниці подобається фліртувати з документальним жанром. Після "Лагідної", представленої на конкурсі в 2017 році, у своєму шостому довгому метрі в офіційному відборі він використовує аматорські військові відеоролики, щоб показати війну на Донбасі", — так відгукнулись про Лозницю організатори фестивалю.

Вихід стрічки "Донбас" в українському прокаті буде в 2018 році.

71-й Міжнародний кінофестиваль в Каннах відкрився 8 травня, за золоту пальмову гілку боротимуться понад 20 фільмів. Крім того цьогорішній фестиваль вперше з 2004 року відкрив фільм не французькою і англійською мовою.

Джерело

2ogoloshenya