"Ми не клуб для обраних": Президент Польщі Дуда підтримав вступ України в ЄС

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Європейський Союз повинен бути розширений за рахунок країн, які прагнуть до нього приєднатися, зокрема України, Молдови та інших.

Заяву Дуди на неформальній зустрічі президентів парламентських і напівпрезидентських держав-членів ЄС наводить пресслужба польського президента, інформує "НВ".

"Ми не викличемо довіри, якщо нашим партнерам, які роблять зусилля з модернізації і хочуть приєднатися до нашої спільноти, не буде надана така можливість. Тому я говорю про розширення. Ми - Європа, континент, а не клуб для обраних", - зазначив він.

За словами президента Польщі, ЄС повинен бути відкритим для інших європейських країн, які вже проводять євроінтеграційні реформи. Серед цих країн він вказав Україну та Молдову.

"Нещодавно я був у Молдові з нагоди 30-річчя незалежності. Я бачив молодих людей, які з ентузіазмом ставляться до зміни своєї країни. Всі ми бачили Україну у 2014 році, де молоді патріоти і демократи гинули на барикадах за те, щоб їхня країна мала шанс одного разу увійти в європейське співтовариство. Отже, якщо ми хочемо, щоб Союз був справді Європейським Союзом, ми повинні продовжувати політику розширення", - підкреслив Дуда.

2ogoloshenya