Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Пов’язане зображення

Експерти з Європейської асоціації дієтологів і гастроентерологів склали список десяти найкорисніших у світі продуктів.

Під час роботи над переліком фахівці враховували кількість корисних мікроелементів у продуктах харчування та наскільки вони засвоюються організмом/

10 місце вчені віддали лляній олії. Вона містить більше ненасичених жирних кислот омега-3, ніж риба. Та допомагає печінці швидше очищатися від шкідливих речовин.

Часник отримав 9 місце. Він захищає організм від розвитку раку, підвищує потенцію та перешкоджає розмноженню бактерій.

Листові салати та зелень посіли почесне 8 місце. Вони є відмінним джерелом величезної кількості вітамінів та мінералів.

Екзотичне для України авокадо опинилось на 7 місці. Авокадо багате на жирні кислоти, які зміцнюють стан судин і серця. А речовини фітонутрієнти блокують вільних радикалів, не даючи їм проникати у клітини організму, що є чудовою профілактикою від раку.

6 місце – за броколі. Ця капуста містить сульфорафан – він вбиває бактерії, запобігаючи виразці у шлунку та захищає клітини від розвитку онкології.

5 місце – риба і морепродукти. Їх варто споживати один-два рази на тиждень. Оскільки ці продукти багаті на жирні кислоти омега-3 – можете не турбуватись за свої судини і серце.

Виноград отримав 4 місце. Його властивості запобігають утворенню тромбів та завдяки присутності найсильніших антиоксидантів, захищає від появи пухлинних клітин.

Ківі опинились на 3 місці: Антиоксидантні вітаміни A, C і Е та жирні кислоти омега-3 ківі дуже корисні гіпертонікам, а також – якщо вас мучить біль у суглобах.

2 місце – вівсяна крупа. Рослинні білки та клітковина вівсянки допомагають нормалізувати кров’яний тиск і оздоровити травну систему. Її радять їсти два-три рази на тиждень.

Помідори посіли почесне 1 місце – вони мають багато клітковини, калію та активного антиоксиданту лікопіну. Помідори корисні для серця та мають протиракові властивості.

Джерело

2ogoloshenya