У США горбатий кит проковтнув ловця лобстерів. Чоловік вижив

56-річний дайвер Майкл Пакард ловив лобстерів на узбережжі штату Массачусетс, коли його проковтнув горбатий кит. Чоловік пробув 30−40 секунд в його роті, перш ніж тварина виплюнула його.

Про це повідомляє видання Cape Cod Times, передає НВ.

Пакард займається виловом лобстерів протягом 40 років. Для цього він занурюється у воду й дістає їх із піщаного дна.

Інцидент стався 11 червня біля берегів міста Провінстаун (штат Массачусетс). Чоловік розповів, що пірнав з аквалангом з катера і на дні відчув сильний поштовх, після чого все стало темним.

«Я відчув, що можу рухатися, і те, що тварина стискає мʼязи в роті», — розповів дайвер, додавши, що на секунду подумав про смерть.

Спершу Паккард подумав, що опинився всередині білої акули, але помітив, що зубів навколо немає. Тоді йому спало на думку, що його проковтнув кит. Чоловік намагався бити кита зсередини — і раптом тварина почала трясти головою та виплюнула його. Пакард підрахував, що пробув у роті кита 30−40 секунд. Він самостійно дістався катера.

Серйозних пошкоджень у дайвера не виявили, тільки запідозрили вивих коліна. Зоологи розповіли, що випадок із Пакардом — рідкість. Горбаті кити зазвичай не чіпають людей. Імовірно, тварина захоплювала ротом здобич поруч із дайвером і мимоволі проковтнула його.

2ogoloshenya