США перекинули до Європи “Бригаду Демонів” з метою відсічі агресії Росії

Перебазування підрозділів армії США проходить у рамках операції Atlantic Resolve, яка стартувала одразу після окупації Криму.

Бригада армійської авіації 1-ої піхотної дивізії, яка носить цілком офіційно вживану назву Demon Brigade, була перекинута до Європи у рамках операції НАТО Atlantic Resolve, повідомляє "Defense Exprese".

Частини цієї бригади провели висадку на початку березня у порту “Дюнкерк” у Франції. Перевезення здійснювалось комерційним судном, яке було зафрахтоване ВМС США.

Як зазначає прес-служба армії США, перша частина підрозділів наприкінці лютого вже розвантажилась у грецькому Александруполіс, для чого також було використано цивільний транспорт.

Окрім збільшення присутності у Європі, американська армія таким шляхом відпрацьовує можливість максимально швидкого розгортання підрозділів із використанням логістичних можливостей країн-партнерів по блоку НАТО.

Зазначимо, що авіаційна бригада США складається з 50 UH-60 Black Hawk, 10 CH-47 Chinook, 25 AH-64 Apache та 1800 колісних машин.

Структурно вона входить до 1-ої піхотної дивізії, підрозділи якого на ротаційній основі розміщуються у Польщі з 2017 року.

Окрім того, операція Atlantic Resolve розпочалась ще у 2014 році у рамках відповіді на агресію РФ: окупацію РФ та війну на Донбасі. Підрозділи армії США розміщуються у семи країнах НАТО від Естонії до Болгарії, де проводять постійні спільні навчання.

2ogoloshenya