Угльова вчора збив автомобіль

Одного з творців газу "Новачок", хіміка Володимира Угльова, 24 квітня в Росії збила машина. Аварія сталася біля анапського хутора Чембурка.

Як розповіли виданню джерела, увечері 24 квітня в лікарню звернувся 71-річний чоловік, який заявив, що приблизно о 15.15 став учасником ДТП. За словами потерпілого, його збив на пішохідному переході автомобіль.

Пізніше з'ясували, що постраждалим в аварії виявився хімік Володимир Угльов – один із розробників газу "Новачок". Він заявив журналістам, що під час аварії його закинуло на капот машини, унаслідок чого розбилося лобове скло. Угльов підкреслив, що аварія сталася випадково, а серйозних травм він не дістав.

Володимир Угльов – один зі співробітників групи, яка розробляла нервово-паралітичні отруйні речовини під загальною назвою "Новачок". Він є колишнім науковим співробітником Вольської філії російського Державного науково-дослідного інституту органічної хімії та технології. У 1972 році там проводили розроблення і дослідне виробництво нових отруйних речовин. Із НДІ Угльов пішов у 1994 році, зараз він на пенсії.

4 березня у британському Солсбері 66-річного колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували із симптомами отруєння . Пізніше обоє вийшли із критичного стану. Слідство з'ясувало, що під час замаху було використано розроблений у Росії нервово-паралітичний агент "Новачок".

Речниця російського МЗС Марія Захарова заявляла, що агента "Новачок" ніколи не розробляли в РФ. За її словами, його могли створити у країнах Заходу колишні радянські вчені. Президент РФ Володимир Путін стверджував, що такі речовини здатні виробляти приблизно 20 країн світу.

18 квітня Угльов заявив, що Скрипалі зменшили дію речовини, якою їх намагалися отруїти, помивши руки перед їжею. Він підкреслив, що "Новачок" нестійкий під час упливу вологи. "Як усі нормальні люди, Скрипалі перед їжею миють руки з милом. А-234 ["Новачок"] – той самий бруд. Тож частину речовини вони змили, а решта не змогла вбити їх на 100%", – сказав він.

Джерело

2ogoloshenya