Ватикан і Константинополь обговорюють спільну дату святкування Великодня для всіх християн

Ватиканський “міністр екуменізму” кардинал Курт Кох прийняв нещодавню пропозицію представника православного Вселенського Патріархату щодо спільної дати святкування Великодня для всіх християн.

Про це в четвер, 11 березня, пише сайт "Credo".

“Великдень — це найбільше свято християнства. Тому було би прекрасним і важливим знаком, якби ми, християни, мали спільну дату цього свята”, – цитує видання слова голови Папської ради сприяння єдності християн.

“Хоча встановити єдину спільну дату Великодня буде нелегко, але зробити це варто”, — сказав єрарх.

Зазначається також, що керівник Постійного представництва екуменічного Патріархату Константинополя при Всесвітній раді Церков у Женеві, архиєпископ Тельмеський Йов Ґеча, висловився за православну календарну реформу.

У перспективі 1700 річниці Першого екуменічного Собору в Нікеї, яка припадає на 2025 рік, єрарх написав у бюлетені Всесвітньої ради Церков, що “це добра нагода нагадати християнам про потребу календарної реформи і встановлення спільної дати Великодніх свят, щоби так залишитися насправді вірними постановам Екуменічного Нікейського Собору”.

ЗМІ пишуть, що стимулом у цьому напрямку може стати те, що 2025 року Великдень і в східній, і в західній церкві припадає на один час.

2ogoloshenya