Угорщина дозволила в'їжджати з України без обмежень - з "діловою метою" і перехворівшим COVID-19

Відповідно до урядової постанови міністру закордонних справ Угорщини спільно з міністром внутрішніх справ держави надано повноваження самостійно визначати, з яких країн громадяни Угорщини, при поверненні на батьківщину з ділових поїздок, можуть в’їжджати до Угорщини без обмежень і карантину.

Також урядовий сайт kormany.hu опублікував список тих країн, громадяни яких, або особи, які мають право перебування в них протягом більше 90 днів, можуть без обмежень в’їжджати на територію Угорщини з діловою (комерційною) метою.

Нині до переліку включені: Україна, США, Китай, Росія, Індія, Індонезія, Ізраїль, Японія, Республіка Корея, Туреччина, Сінгапур, Бахрейн, Об’єднані Арабські Емірати.

Сайт поліції Угорщини police.hu повідомив, що з України до Угорщини можуть потрапити безперешкодно також особи, незалежно від громадянства, якщо вони в'їжджають з вантажними перевезеннями; мають дипломатичний (службовий) паспорт; подорожують до Угорщини з метою офіційного візиту; мають офіційне підтвердження, що перехворіли на коронавірусну інфекцією протягом 6 місяців до перетину кордону.

Джерело: mukachevo.net

2ogoloshenya