У Ватикані попередили про звільнення з роботи за відмову від вакцинації

Щеплення називають "відповідальним вибором" через ризик заподіяння шкоди іншим людям.

Ватикан повідомив своїм співробітникам, що вони ризикують втратити роботу, якщо відмовляться від вакцинації від COVID-19 без поважних медичних причин.

В указі кардинала Джузеппе Бертеллі, фактично губернатора Ватикану, сказано, що вакцинація є "відповідальним вибором" через ризик заподіяння шкоди іншим людям.

У документі на семи сторінках йдеться, що тим, хто не може пройти вакцинацію за станом здоров'я, може бути надана інша посада, імовірно, на якій вони будуть контактувати з меншою кількістю людей, але отримуватимуть таку ж зарплату, навіть якщо нова посада буде нижчою.

При цьому в указі, підписаного ще 8 лютого, сказано, що ті, хто відмовляється пройти вакцинацію без достатніх підстав, підпадуть під дію спеціального положення закону 2011 року про права та обов'язки співробітників. Стаття в законі 2011 року передбачає, що співробітники, які відмовляються від "запобіжних заходів", можуть мати "різного ступеня наслідки, які можуть привести до звільнення".

Програма вакцинації у Ватикані, де працює кілька тисяч людей, розпочалася минулого місяця, і 84-річний Папа Франциск був одним із перших, хто отримав щеплення.

 

Джерело: УНН

2ogoloshenya