"Зимовий апокаліпсис" у Техасі: 4 млн людей – без світла, одне місто – без води, є загиблі
Так, наразі 4 140 360 споживачів наразі залишаються без світла і тепла, у той час як за день до цього їх було близько 1,5 млн.

Жителі Техасу зіштовхнулись з труднощами, низькі температури призвели до перебоїв у роботі комунальних служб. Наразі понад 4 млн домогосподарств залишились без електропостачання, передає УНН з посиланням на дані порталу poweroutage.us, який відстежує ситуацію з енергопостачанням в США.

Так, наразі 4 140 360 споживачів наразі залишаються без світла і тепла, у той час як за день до цього їх було близько 1,5 млн.

Крім того, як повідомляє CNN, відключення електроенергії на трьох водоочисних спорудах у місті Абілін змусило місто відключити воду.

“Точно невідомо, коли електроенергія і подальше водопостачання будуть відновлені споживачам води Абіліну”, — повідомили в місті.

За даними Бюро перепису населення, в Абіліні проживає близько 123 тис. осіб.

Повідомляється про летальні випадки: жертвами наднизьких температур у штаті стали дві особи. Всього у США загинуло щонайменше п’ять людей.

Варто зазначити також, що напередодні Президент США Джо Байден оголосив в Техасі надзвичайну ситуацію.

Доповнення

Національна метеорологічна служба США прогнозує різке похолодання в Техасі з понеділка. Середня температура повітря в цьому штаті, як очікується, опуститься з мінус 4 до мінус 26 градусів. З огляду на сильний поривчастий вітер по відчуттях буде холодніше. Як інформувала телекомпанія ABC, в Х’юстоні прогнозується найхолодніша погода за останні 122 роки. Поліція міста інформувала про 134 ДТП, що сталися через негоду.

2ogoloshenya