У майбутньому для подорожей можуть знадобитися "COVID-паспорти" – ВООЗ

У майбутньому для подорожей за кордон можуть знадобитися документи, які засвідчують, що людина отримала щеплення від COVID-19.

Про це в ефірі телеканалу Sky News заявив спецпосланець Всесвітньої організації охорони здоров’я Девід Набарро.

"Я повністю переконаний в тому, що протягом наступних кількох місяців ми матимемо багато переміщень, й настануть умови, за яких люди зможуть легко переїздити з місця на місце. Певний сертифікат вакцинації, без сумнівів, буде важливим", – зазначив він.

Водночас міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Хенкок повідомив, що британський уряд вже вивчає можливість впровадження паспортів вакцинації варіанти для подорожей.

"Є кілька країн в усьому світі, які розглядають можливість введення правил, згідно з якими ви можете подорожувати, тільки якщо ви пройшли вакцинацію – їх ще немає, але є країни, які активно просувають цю ідею і пропонують її. У цьому випадку для людей з Великої Британії буде важливо мати можливість продемонструвати, чи були вони вакциновані перед поїздкою", – розповів він.

Також Набарро зауважив, що важливою умовою для відстеження нових штамів COVID-19 є прозорість заходів щодо боротьби з інфекцією.

"Це буде з нами в найближчому майбутньому, тому що навіть коли більшість населення буде вакцинована, все одно існуватимуть тривожні моменти, коли, можливо, з'явиться версія вірусу, яка зможе подолати захист, що забезпечує вакцина", – підкреслив посадовець.

2ogoloshenya